Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: tzankostefanov
Категория: Новини
Прочетен: 441643
Постинги: 60
Коментари: 104
Гласове: 83
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
08.01.2011 14:25 - Рубрика: здравословно хранене - част 2 - Доизчистване
Автор: tzankostefanov Категория: Новини   
Прочетен: 3576 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 08.01.2011 14:29


image


След постигането на максимален ефект със силен протеинов режим (в част 1 отбелязахме, че протеиновият режим е редно да се прилага в 5 или 6 от 7 седмични дни за постигане на максимален ефект), винаги остава известно количество подкожна мазнина, която "подразва" окото на трениращия.
Приятели, тази мазнина се маха много трудно. Изисква се още по-голяма воля, защото резултатите след част 1 няма да закъснеят, но тези тук се постигат трудно.
Искам да отбележа, че доизчистването може да се осъществи по два начина:
1) доизчистване на мазнина
2) изчистване на излишна кожа.
Първият случай е доста чест, остават редки мастни петънца по корема, бедрата, дупето. Вторият случай е по-заплетен. При хора с много голямо наднормено тегло, свалянето на килограми, освен топене на мазнини, води до "увисване" на кожа, която създава грешното впечатление, че е подкожна мазнина. По точка 1 и точка 2 ще се спра по-долу.

1) Доизчистването на подкожната мазнина изисква не само кардио тренировка, но и добра миотренировка (myos - мускул от гръцки). Като за начало е хубаво да се прилага мускулна тренировка за всички мускулни групи без излишно натоварване. Много хора няма да се съгласят с това мое твърдение, но... доизчистването изисква изключително голям разход на енергия. Освен протеиновият прием, трябва да има цялостна мускулна активност, за да се разграждат мазнините. Т.е след като си направим добра кардио тренировка на велоергометър, пътека или степер е редно да направим и малко упражнения за бицепс, за трицепс, гърди, рамо, дупе, бедра. Тези упражнения се правят с малки килограми и много повторения. Например: за всяка мускулна група по 5 серии по 20 повторения с пет килограма. По този начин ще стресираме скелетните мускули и те ще започнат да спомагат при изгарянето на излишната енергия.
Разбира се, в аматьорския бодибилдинг (това, което е цел на повечето хора тук) съотношението храна към тренировки трябва да е 50:50. Т.е не трябва да претренираме, но не трябва и да преяждаме.
Храненето трябва да започва със стандартната ни протеинова закуска - първо овесени ядки с прясно мляко, после два-три яйчни белтъка. След това като предобяд може да се заложи на препечена филия хляб или оризовка (Пикадили, Хит, Била - щандове за диетично хранене), или на бисквити с ниско въглехидратно съдържание (Била, Метро, Пикадили, триъгълна форма, кафяви на цвят) прикрепени с две парчета филе - свинско, телешко, пуешко. Отново бих искал да отбележа, че кренвиршите, луканките, пастърмите не са чисто месо и те не намират място в моя хранителен режим.
За обяд заменяме стандартното меню с една хубава и прясна салата, в която да има домати, краставици, задушени броколи, извара/сирене (за препоръчване е първото), червен лук, яйчен белтък и по възможност малко риба. Салатата трябва да има грамаж около 250 гр. В два от седемте седмични дни, но НЕ последователно, можете да си позволите тази салата да я замените с варени или печени картофи, тип Соте, с чесънче и копър, или задушен ориз със зеленчуци.
Два-три часа след салатата (или въглехидратното меню) приемаме някакви ядки - лешник (високо съдържание на протеин), фъстък (съотношение протеин : въглехидрат 2:1), кашу (всеки 100 гр продукт съдържат чист протеин 10 гр).
Вечерята ни остава някакво печено месо плюс салата - домат, краставица, сирене - около 200 грама всичко.
След вечеря (30-40 минути по-късно) изпиваме чаша мляко.

Между отделните хранения през интервал от 20 минути преди или след ядене е хубаво да пием по една чаша вода. Дневният прием за нормално трениращ индивид е около 2-2,5 л. вода.
Тренировъчната програма трябва да се подбере последователно в 4 дни от 7 в седмицата - напр. пн, ср, четв, сб. Това позволява на мускулите да се възстановят и "нахранят" с пресни протеини и да имат пълна физическа активност повреме на тренировката, която не трябва да превишава повече от 90 минути. Всичко останало е излишно натоварване на сърцето и претрениране!

По точка 2 бих искал да отбележа, че този проблем се оправя и с орелефяване. На Орелефяване ще се спра в рубриката Здравословно хранене - част 3. Целта на излишната кожа е с времето тя да се деепитализира (олюпва се излишният слой) и съответно дермата се свива или кожата се опъва, като нарастнат мускулите на обем. Т.е нормалното орелефяване на тялото и поддържането на добър хранителен режим за ниско съдържание на мазнини в подкожието представляват решение за проблем точка 2.



Гласувай:
0



1. анонимен - brad pit
22.02.2011 20:56
ideiata e, che brad pit ima oshte podkojni maznini? Za tova li si slojil taia snimka? Za shtoto na drugite snimki, nai sa po-orelefeni. Nali?
msi za otg
цитирай
2. tzankostefanov - :)
22.02.2011 23:47
Снимката е на "случаен" принцип избрана. Изобщо не съм целял да коментирам визията на Брад Пит, която не е никак лоша и за секцията "Доизчистване" смятам, че е идеално, защото нивото на подкожни мазнини при него, ВИДИМО, е около граничния минимум .
цитирай
3. анонимен - стига с тия американски символи
19.10.2012 21:33
Тоя измислен Брат ли е , Пит ли е,

да бяхте сложили снимка на Антон Горчев по щеше да ме впечатли....
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Архив