Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: tzankostefanov
Категория: Новини
Прочетен: 441339
Постинги: 60
Коментари: 104
Гласове: 83
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
02.02.2011 11:07 - "Тае бо" обвързано с "Орелефяване"
Автор: tzankostefanov Категория: Спорт   
Прочетен: 4913 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 02.02.2011 13:51


image


Здравейте, приятели! image

Реших да представя на вашето внимание едно от ефективните средства за понижаване на подкожната мазнина и орелефяване на мускулите.
Навярно името в заглавието ви прави асоциация с известната социална мрежа - Facebook и характерните статуси на обвързаност между двама потребителя "Mister X is in a relationship with miss Y".
С тази тънка хумористична линийка бих искал да подчертая връзката на тае бо с фазата на орелефяване. Зимата е идеалният период за покачване на маса при хора, които не желаят огромните и обемни мускули на Джей Кътлър, а мечтаят за орелефеното тяло на този човек, например. Краят на зимата и началото на пролетта е идеалният период за "почистване" на подкожни "следи" от фазата на покачване на мускулна маса.
Както споменах - фазата за повишаване на Мускулна маса е през зимата. С подходящ и балансиран режим, правилни тренировки, покачваме теглото под формата на мускули. Идва пролет, а ние сме леко омазнени от силовите тренировки и намаленото кардио. Искаме красиви и изваяни тела. Тук е моментът да споделя за силата на дисциплината Тае бо.
Тае бо от корейски се превежда като "крака и ръце". Както е упоменато в името, движението е цялостно - долни крайници (таз, крака) и горни крайници (ръце, рамена). Ние знаем, че при тренировки за ръце много често се натоварват рамената, а при рамената и трапецът.
Тае бо-то упражнява много енергични движения под ритъм на енергична музика. Този спорт калява духа и създава здрава физика.
Цялостната същност на този спорт е големият енергиен разход, както и стягане на цялостната мускулатура в краката, ръцете и корема. Какво по-добро от изграждането на перфектна коремна плоча, добри рамена и гърди само с 1 час тае-бо денем?!
Тренировката по тае бо концентрира вниманието си върху боксови удари, кик-боксови удари и добре съчетана гимнастика. Традиционното тае-бо има и някои популярни разновидности - кардио стил с ластици, фит стил с гирички, лостове и повече аеробни упражнения, степ стил върху платформа и др. На практика, всяко занятие по тае-бо включва и работа за отделните мускулни групи, а в зависимост от акцентите в часа, превесът на един или друг тип упражнения е различен.

Важно е да се отбележи, че тренировката по тае-бо има огромен дехидратиращ ефект върху тялото. Изпотяването е обилно. Добре е всеки спортист да вземе със себе си половинлитрова бутилка с вода, и на всеки 20-30 минути да приема по две-три глътки течност. В протичен случай клетките може да "пресъхнат", а полезното количество кислород в тялото да намалее под граничния минимум. В залите, в които се преподава тае-бо, има инструктори, които знаят точно последователността на тренировката, затова не се спирам на нея, а по-скоро на връзката между орелефяването и дисциплината тае-бо. Като за начало бих препоръчал да си почивате по-често, особено първите три-четири тренировки.

Добре е човек да приема и енергитична храна преди тренировка - два часа по-рано купичка с 200 грама варени картофи под формата на пюре, гарнирани със сиренце или извара, дават отлично количество енергия. Разбира се - цялостното меню преди тренировка може да се взаимства от раздела "Въглехидратни меню за шампиОни" в същата секция. image

Орелефяването е процес, който изисква време и концентрация. И не забравяйте -
Формата е временна, но класата - вечна. Вие ковете своята съдба!

Желая ви здраве и много красиви емоции! image





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Архив