Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: tzankostefanov
Категория: Новини
Прочетен: 441385
Постинги: 60
Коментари: 104
Гласове: 83
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
18.03.2011 12:45 - Кашу - важна част от рациона ни
Автор: tzankostefanov Категория: Новини   
Прочетен: 5428 Коментари: 0 Гласове:
1



image

Кашуто има високо съдържание на полезни мастни киселини и минерали като мед, магнезий, фосфор, желязо и калций.
Комбинацията между калций и магнезий спомага за по-бързата протеинова синтеза в организма ни, възстановяването след тренировка, доставката на повече протеини до мускулите, както и използване на въглехидратите като енергиен източник, цялостното укрепване на костната ни структура!

Кашуто е богато на много мононенаситени мастни киселини - омега-3, омега-6, омега-9. Те спомагат за обмяната на триглицеридите и редуцират излишното ниво на холестерол в организма. Ядките имат много нисък гликемичен индекс, която я прави препоръчителен елемент в рациона на всеки човек, поддържащ ниско тегло.
В кашуто има и много витамини, включително аскорбинова киселина, вит С, което дава голямо участие на кашуто в поддържане на имунната система, както и премахването на свободните радикали, получени при обмяната на веществата в организма, което намалява риска за образуване и пролифериране на ракови клетки.

Поради съдържанието на витамини и важни неорганични елементи, кашуто заема основна роля във възстановяването след спортна тренировка, нормализиране на съня, потискане на дискомфорт при жени в менопауза. Също така стимулира пигментирането на кожата, епитализирането на кожата, производството на клетки в организма и укрепването на косата.

Пакетче от 100 гр изпечени ядки има около 500 ккал енергия. Това прави кашуто като идеален източник на енергия след тренировка, следобедна закуска или надробено в кисело мляко (прясно мляко) с мед за сутрешна закуска.

За хора, които са във фаза ИЗЧИСТВАНЕ (поддръжка на отрицателен енергиен баланс), кашуто е препоръчително само във въглехидратните дни, заради високата си енергийна стойност.

Желая ви щастие и много весели емоции през пролетта! 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Архив