Кашуто има високо съдържание на полезни мастни киселини и минерали като мед, магнезий, фосфор, желязо и калций.
Комбинацията между калций и магнезий спомага за по-бързата протеинова синтеза в организма ни, възстановяването след тренировка, доставката на повече протеини до мускулите, както и използване на въглехидратите като енергиен източник, цялостното укрепване на костната ни структура!
Кашуто е богато на много мононенаситени мастни киселини - омега-3, омега-6, омега-9. Те спомагат за обмяната на триглицеридите и редуцират излишното ниво на холестерол в организма. Ядките имат много нисък гликемичен индекс, която я прави препоръчителен елемент в рациона на всеки човек, поддържащ ниско тегло.
В кашуто има и много витамини, включително аскорбинова киселина, вит С, което дава голямо участие на кашуто в поддържане на имунната система, както и премахването на свободните радикали, получени при обмяната на веществата в организма, което намалява риска за образуване и пролифериране на ракови клетки.
Поради съдържанието на витамини и важни неорганични елементи, кашуто заема основна роля във възстановяването след спортна тренировка, нормализиране на съня, потискане на дискомфорт при жени в менопауза. Също така стимулира пигментирането на кожата, епитализирането на кожата, производството на клетки в организма и укрепването на косата.
За хора, които са във фаза ИЗЧИСТВАНЕ (поддръжка на отрицателен енергиен баланс), кашуто е препоръчително само във въглехидратните дни, заради високата си енергийна стойност.
Желая ви щастие и много весели емоции през пролетта!
Протеин- дайте храна на своите мускули!!...
Ефедрин- сила+топене на мазнини!