Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: tzankostefanov
Категория: Новини
Прочетен: 440090
Постинги: 60
Коментари: 104
Гласове: 83
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
25.01.2011 13:57 - Макарони - защо, кога и как?
Автор: tzankostefanov Категория: Новини   
Прочетен: 5194 Коментари: 0 Гласове:
1



Здравейте, приятели!

image

Всекидневно в блог.бг влизат нови и нови потребители. Подозирам, че голяма част от тях търсят решение на проблеми, а немалка част от тях си намират забавление в свободното си време, защото има голямо разнообразие от блогове с различна тематика - от научна до вицове.
Хората сме различни. Едни се целят към отслабване, други - покачване на мускулна маса, трети пък искат нещо междинно - орелефяване. Повярвайте ми, приятели, няма по-трудноизпълнимо нещо от тази задача! Тя изисква правилно комбиниране на храна, спрямо тренировки с тежести и кардионатоварване. Има два варианта: в единият случай намаляваме кардиото драстично, за сметка на мускулната тренировка, и повишаваме нивото на подкожна мазнина, т.е орелефяването ни е саботирано. Във втория случай - прекаляваме с кардиото, спрямо мускулната тренировка, и започваме да изтощаваме всичките хранителни вещесва само за енергия в кардиотренировката. Т.е не правим мускулна маса. Оптималният трети вариант е - много правилна кардио комбинация с правилно хранене и правилно мускулно трениране. С тези си уводни думи искам да встъпя и да разкажа за приложението на един много важен хранителен продукт - макароните, в бодибилдинга, а ако щете - и в правилния хранителен рацион за поддържане на добро здраве без много, много спорт.

В началото искам да въведа историческите данни, защото твърдението, че макароните са "италианска бащиня" е грешно. Може би това твърдение се е породило, заради идеята на Марко Поло, който е казал техника за приготовление на различни тестени изделия под различни формички. Истината е, че тези идеи ги е дал на китайците, които започват масовото производство на тези формички. image Друга фактическа подробност е, че макароните са изключително важен източник на енергия, пък и се приготвят лесно и почти всеки "готвач" може да си ги приготви.

Макароните имат изключително богата гама от сложни въглехидрати. Това дава гарант за продължително и бавно усвояване на основните енергийни източници за дейността на мускулите и мозъка.
На всеки 100 гр продукт
според някои източници, се съдържат около 80 % чист въглехидрат. Какво по-хубаво? Това прави макароните идеален източник на енергия за закуска, предобяд или обяд за хората, които следват режимите на Форумец от рубриката Здравословно хранене - Изчистване, Доизчистване, Орелефяване и Мускулна маса. Вечерно време не е подходящо да се приемат, защото голямото количество въглехидрати остават неизразходени и започват да се трупат запаси в организма, а както вече сме обсъждали - запасите от въглехидрати отиват под формата на подкожни мазнини.
Освен голямото количество въглехидрат,
в макароните се срещат около 15% чисти протеини. Това позволява на консуматора да приема богата гама от енергия с въглехидратите, но и достатъчно количество протеин, за да поддържа нормалната мускулна дейност и маса, без да губи нищо. Както вече споменах в темата си "Формата е временна, но класата вечна" и "Още за мускулната маса", когато приемаме въглехидрат, успоредно с протеина, но само в един хранителен продукт (както в случая са макарони или
паста), въглехидратите отиват като разход на енергия от дейността на мускулите, а протеините - за техни мономерни единици и нарастване на клетката.
Останалите 4-5% мазнини (липиди) утвърждават и подкрепят правилната синтеза на хормони и биомембрани в организма.

С една порция макарони от 100 гр непреварен продукт се получават около 200 гр варен продукт. Разликата е, че вареният продукт има по-ниска калорична индексация от неварения, по-лесно усвоим е, защото вареният продукт всъщност е набъбнал от топлината, пълен с водни пари продукт, което придава рехавия вид при преваряване. Аз лично ги гарнирам със сирене или извара, понякога с доматен сос за вит А, с гъби за вит Д, или нещо, което наскоро изпробвах - сладко от боровинки - доставя богата гама от витамини, плюс невероятен
вкусов оргазъм.
За пореден път ще призова всичките почитатели на раздела ми - "Четете етикетите!" Понякога съм много смешен, когато се захвана да чета какво приемам, но пък за сметка на това - аз имам ясни цели и идеи за тялото си, които следвам на всяка цена. Аз знам за какво се боря, знам защо го правя и продължавам напред. Стимулът е много важен!

С тази тема искам да поздравя една много малка моя приятелка, фенка на "италианската кухня" (макарони, спагети, паста) - Кали. Желая ти да растеш здрава, щастлива и още много, много обичана!

Специални благодарности и за всичките ми читатели! Желая ви здраве и много добро настроение!



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Архив