Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: tzankostefanov
Категория: Новини
Прочетен: 440079
Постинги: 60
Коментари: 104
Гласове: 83
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
27.04.2010 21:34 - Хемороиди, фистули, фисури, кисти
Автор: tzankostefanov Категория: Други   
Прочетен: 82757 Коментари: 49 Гласове:
3



image
Хемороидите, фистулите, фисурите и кистите са може би най-големият бич на някой, който има нещастието да изпита "любовта им". Това са заболявания, характерни с висока рецидивимост. Това е един от основните ми интереси в хирургията, тъй-като са проблеми, които малко хора могат да лекуват и колкото предизвикателство, толкова и умение изискват. Всъщност и голям процент късмет има. Защо? Защото при кистите, например, трябва да се премахне всяка една кистозна клетка от организма. Това попринцип е много трудно. Става по два начина - с много дълбоко изрязване на мускулния слой, който регенерира трудно, или максимално изстъргване и унищожаване на клетките по химичен път... и пак - само една останала клетка, може да доведе до същото.
Тези четири дяволчета в хирургичния жаргон се наричат - гъзови проблеми. Има си и причина за това... основен причинител на хемороиди, фистули, фисури, кисти е много заседнал начин на живот, травма в регио сакралис или употребата  на недобре пречистени, термично преработени храни, или честата употреба на сухи храни, които променят флората в червата. Тези заболявания се диагностицират от проктолог/коремен/общ хирург и гастроентеролог с подходящи ендоскопии - колоноскопия, ректоскопия и тн.

Известни са различни методи на лечение на въпросните заболявания.
Хемороидите най-общо са няколко типа. Основно те се делят на външни и вътрешни. Има много успешни, но и доста повече неуспешни оперативни методи за лечение на хемороиди. Аз лично не бих разчитал на частните клиники, гарантиращи 101% за успеваемост. При напреднали стадии хемороиди се налага операция. След това се спазва строг хранителен режим, който ще опиша в друг постинг, ако има потребителски интерес. Този хранителен режим се прилага и за хемороиди в по-нов стадий. Също така - много са важни движенията, спортната подготовка.
Не забравяйте, че основен причинител на хемороиди е обстипацията - запек.
Фистулите са не по-малко упорити гадове. Те се образуват и ако пациентът има нещастието, те избиват допълнителни каналчета в органичма, през които прекарват секрета си. Започва подуване, най-често по повърхността  на кожата - може да се образуват навсякъде - регио сакралис, регио аналис, регио абдоминис. Характерно е, че когато фистулният канал достигне стомаха, може да се образува перитонит, който се лекува оперативно.
Фисура - от латински значи ОДРАСКВАНЕ, драскотина. Тя може да се получи при всякакви травми, включително и при по-твърда фекална маса, локализирана в дебелото черво. Има различни препарати, мехлеми и тн, с които може да се лекуват фисури, в зависимост от разположението им.
И върхът на айсберга - КИСТА ДЕРМОИДАЛИС. Има много видове кисти - пилонидални, дермоидални и тн, около 5-6 вида са. Те се характеризират с висока рецидивимост. Най-сигурно лечение е хирургичното. Успоредно с него се прилага хранителен режим, следи се теглото на пациента и се пият допълнителни антибиотици, които да предпазят от деление на малигницираните клетки. За въпросният хранителен режим бих описал допълнително, ако има потребителски интерес.
Ако има хора с подобни проблеми, които четат статията в блога ми, и имат желание да зададат своите въпроси, моля, нека го направят. С каквото мога ще бъда в помощ! Успех!



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Като чета за кистите и направо се ...
31.07.2010 12:44
Като чета за кистите и направо се чудя, защо чак сега ми се образува. Дебел съм, космат съм и на работа седя по 8-10-12 часа на твърдичък стол. Въпроса ми е, има ли някакъв начин да облекча поне малко болката, за да се наспя поне веднъж тая седмица? Болката я усещам около опашната кост, а има и подуване на лявата буза.
цитирай
2. tzankostefanov - Преглед
04.08.2010 15:35
Задължителен е прегледът при хирург, за да се установи точно от какво е проблемът. Някой диагностицирал ли е кистата? Може като нищо да бъде например фистуализирано отвърстие в ректума или някъде по колона нагоре...Като цяло за начало ви препоръчвам изчистен хранителен режим - основно домати, краставици, абе зеленчук, за да се поизчистите и мажете мястото с Йодасепт Актавис - син на цвят. Покривайте с марля и така заспивайте. Спете по корем. Но ви трябва преглед при хирург. Със сигурност имате проблем със запек, храносмилане, няма да се учудя, ако имате вътрешни и външни хемороиди. Пшете ми на лично съобщение, ще ви дам координати на хирург, за да знаете със сигурност какво е състоянието ви. Нужно е направление за прегледа.
цитирай
3. анонимен - след операция
14.08.2010 11:36
Преди шест месеца бях опериран от киста на опашката. Раната все още не е зараснала. Спазвам хранителен режим, пия Спирулина и ленено масло, правя бани със смрадлика. Ако трябва отново да правя операция какъв е шанса да е успешна?
цитирай
4. tzankostefanov - Шанс
17.08.2010 12:59
Шансът за всяка една операция е 50%, когато става дума за такива рецидивиращи създания. Въпросът обаче, че тези 50% винаги могат да бъдат компнсирани и шансът за успех да стигне до 100%, ако пациентът е в ръцете на опитен и можещ хирург. Продължавайте баните със смрадлика. Купете си Вишневски и прилагайте. Но да знаете - това затваряне на рана може да е моментно. Трябва да се види/оперира отново, за да се почисти раната и да се започне чист следоперативен период. Къде са ви оперирали
цитирай
5. анонимен - Опериран съм в София. Не искам да ...
20.08.2010 09:37
Опериран съм в София. Не искам да казвам името на хирурга, но е достатъчно добър. Препоръчайте друг хирург и болница.
цитирай
6. tzankostefanov - Лекар, болница
20.08.2010 21:47
Мога да ви препоръчам преглед при д-р Григоров от св Анна, в младост, настоящата Окръжна болница. В момента е в отпуск. Направи си една регистрация в сайта и ми пиши на лично съобщение, за да ти обясня някои детайли ;)
цитирай
7. анонимен - Не съм ползвал Вишневски, но чета че ...
28.08.2010 09:18
Не съм ползвал Вишневски, но чета че е много добро лекарство. Сега прилагам Гранугел, но ако не се затвори раната още един месец ще се възползвам от съвета ти и ще отида при доктор Григоров. Вече наистина не знам какво да правя. Чудя се дали да не пробвам с хомеопатия. Дали не е опасно раната да е отворена толкова дълго?
цитирай
8. tzankostefanov - Рана
28.08.2010 18:38
Отворената рана крие риск от замърсяване и инфекция. А и не се знае дали не стои отворена, защото не е добре изчистена, или пък да има друг фактор - например неизваден сраснал конец. Според мен не трябва да чакате цял месец, а да отидете. Не за друго, дупето си е ваше!
цитирай
9. анонимен - след операция от хемороиди
26.09.2010 11:10
нормално ли е след операция от хемороиди да не можеш да се сдържаш когато ходиш по голя,ма нужда?
цитирай
10. tzankostefanov - Хемороиди
01.10.2010 10:31
Възможно е да се получи подобен дискомфорт първите няколко дни, но след това вече е клиничен случай. Ако това продължи повече от три дни, лекарят ви трябва да ви прегледа отново. Може да е засегната инервацията на сфинктералния апарат на ануса.
цитирай
11. анонимен - фистула на скротума
12.12.2010 13:35
мъжът ми е опериран два пъти .първия път беше атером.след 1 месец фистулира пак на скротума.втория път ходихме в софия за фистулата.оказа се че има вътре конци от първата операция.пак го отвориха.уж всичко бе успешно, но сега след 2 месеца пак фистулира.сега се маже с вишневски, затвори се фистулата , но не знаем дали е окончателно.пак чакаме и не знаем какво да правим.молч за вашия съвет.
цитирай
12. tzankostefanov - :)
14.12.2010 21:29
Щом е рецидивирала вече, значи стои още в "наличност". Трябва да се оперира. продължавайте с Вишневски и смрадлика - варена.
Къде са оперирали мъжа ви в София и кой?
цитирай
13. анонимен - фистула на скротума
17.12.2010 13:17
опериран във вма-софия, от уролог.междувременно, след първия ми коментар на 12.12.2010, след 2дни му се показа конец от отвора на фистулата.махнахме го и засега продължаваме с вишневски.възможно ли е фистулата-и първия път, и сега да е от останал конец.в софия уж изчистиха конците останали от първата операция, но явно е останало нещо.
цитирай
14. tzankostefanov - :)
18.12.2010 18:52
Фистулата е отвърстие в скротума. Трябва да се премахне. Не знам дали вишневския ще помогне, но опитайте. Смрадлика вариво пробвахте ли? Тя "събира" тъканите. При такива финни места не е лошо да пробва.
цитирай
15. анонимен - фистула на скротума
21.12.2010 13:48
моля да ни препоръчате добър хирург или уролог в софия, защото е важно кой е правил операцията.
цитирай
16. tzankostefanov - :)
24.12.2010 20:48
Д-р Василев от болница Александровска, етаж 3, в сградата на първа хирургия
цитирай
17. анонимен - запитване
20.01.2011 00:35
Детото ми е на 6 години. От около 20 дни имаме проблем с изхождането. Много силни болки по време на изхождане, като няма налични секрети или кръв по изпражненията. Направихме изследвания но от тях не се установи нищо-кръвната картина е добре, липсват паразити? Сега си мисля да я подложа на народна медицина и да се оптам да не стигам до хирург. Моля Ви да ми дадете съвет, какво да правя? Сега въпреки, че не е подходящ за деца и давам ленено семе, пие чай от коприва, давам и пчелен прашец. Дали съм на прав път?
цитирай
18. tzankostefanov - :)
20.01.2011 00:48
Изследвания на червата правени ли са? И ако да - какви?

П.С; Давайте й да яде ябълки, зелени по възможност, да пие много вода. Има ли запек? Ако да, трябва да го оправи. Давайте й на гладно да яде по две-три суперни лъжици с овесени ядки разтворени в прясно мляко. По възможност - съвсем леко затоплено, защото млечната захар се карамелизира и става неподходящо за консумация с тази цел. Пишете развитие. Ако искате, регистрирайте се и ми пишете и лично съобщение.
цитирай
19. анонимен - Въпрос
28.01.2011 11:44
Здравейте Докторе,

преди доста време ми се появи малка подутина която напипах докато се къпех близко до опашката (на около 1-2см в ляво от нея) след време се поду повече и в един момент се спука и изтече гной, след което раната не може да зарастне, не ме боли освен ако не стискам за да почете кръв или гной понякога.Имам доста окосмяване на мястото и когато се опитва да зарастне често заради косми и от слиповете ми се сабират мъхчета заради най-вероятно белите телца които полепват и се образува "кора" която явно пречи на зарастването с истинката коричка.Въпросът ми е дали е киста или трябва да ходя на преглед.

Мерси предварително.
цитирай
20. tzankostefanov - :)
28.01.2011 22:45
Здравей! Аз съм студент по медицина, не лекар. Стажант по хирургия съм. Като завърша, ще стана доктор. само уточнение.

Така както го описвате ми звучи за рецидивираща киста, но може и да е по-обемна гнойна пъпка. Относително е. Трябва да ви види лекар!
цитирай
21. анонимен - Отново въпрос
29.01.2011 00:20
Мерси за бързият отговор, който обаче породи и друг въпрос от моя страна, има ли какво да направя за да го излекувам (ако приемем, че е гнойна пъпка) понеже да си призная ме е малко срам да си показвам задните части и то с рана на тях.
цитирай
22. tzankostefanov - :)
29.01.2011 00:57
здравейте отново.
Ако е киста, трябва да се оперира. Ако е голяма гнойна пъпка, което малко ме съмнява, но все пак да не изрязваме вероятностите без да сме сигурни, сигурно ще ви предпишат някаква терапия с броманол, вишневски и тн.
П.С Поливайте се с варена смрадлика.
цитирай
23. анонимен - Хемороиди
03.03.2011 10:46
Преди около два месеца се оперирах с ултразвук, но през този период няколко пъти получавах запек и усложних оздравяването.Все още има малко кръв при дефекация.Пия детралекс и кръвта понамаля, но имам болки след дефекация, което ме притеснява, защото вече започнах да си мисля, че не ми е писано да оздравея.Искам да разбера дали тази болка ще изчезне до края на третия месец и нормално ли е все още да има по малко кръв.Възможно ли е след операцията незаздравяла рана при напъване да се е превърнала във фисура?
цитирай
24. tzankostefanov - :)
05.03.2011 08:07
Фисурата сама по себе си е раничка, цепнатина. Хемороидите са упорити. Итерет прогнози за лечеието им не може да се правят, особео за спирае на болката
цитирай
25. анонимен - kista pot opa6kata
02.06.2011 14:05
zdraveite az sam ot grad karlovo ot 1 i polovina sme po bolnicite sina mi na 19 godini polu4i kista operiraha go v plovdiv sled parvata operaciq se poqvi kuhina i ot togava 5 pati e operiran ot delno okolo 10 pati samo za4istvane ot gnoita i nai nakraq dostignahme do kolostoma iskaraha mu debeloto 4ervo i e s torbi4ka { pilotka} podleji na vra6tane no kakto kazaha doktorite ot plovdiv do mesec 6te zarasne tova ne se slu4va postoqnno te4e gnoi poduva se ima i fistuli mejdu testesite i anusa prosto ko6mar molq vi pomognete mi nqkoi ako e imal takav slu4ai da znae ne6to nqkoi dobar doktor pi6ete mi molq vi .
цитирай
26. tzankostefanov - ;)
02.06.2011 16:01
Моят съвет:
преглед при доц Поромански , който е шеф на клиниката по гнойно-септична хирургия в Пирогов, София.

Мисля че това е единственият лекар, който може да реши такъв проблем.
цитирай
27. анонимен - kisti
29.06.2011 13:46
mnogo blagodarq . obadih se i na 30 uni 6te ni prieme dano da e posledno da re6i problema nadqvam se da e dobar . otnovo blagodarq
цитирай
28. georgio - здравейте, Цанко. Дали имате ня...
29.06.2011 16:27
здравейте, Цанко. Дали имате някакъв телефон на д-р Григоров в Окръжна, че откриването на такъв се оказа сложна задача. Мерси!
цитирай
29. tzankostefanov - :)
30.06.2011 07:38
Добър е, Анонимен.

Георги, имам личния номер на д-р Григоров и както се досещате - не мога да го предоставя в публичното пространство. Единственият начин е като отидете на място в клиниката по обща и ендоскопска хирургия в болница Окръжна (по ново Св Анна), Младост, на третия етаж и в сектор А да го потърсите конкретно него.
цитирай
30. анонимен - фисура
18.07.2011 22:05
имам фисура според хирург и колоноскопията,преди 2 години също имах но с грижи и може би повечко късмет изчезнаха за около месец болките!какви са възможните лечения,понеже не усе6ам подобрение-пия дуфалак за по-меки изпражнения,хигиена и свещички като заболи повечв?
цитирай
31. tzankostefanov - :)
19.07.2011 13:36
Споделете ми повечко данни - къде е, колко е голяма и тн.
цитирай
32. анонимен - Здравейте Цанко
02.11.2011 11:26
Имам следният въпрос,от един месец имах болки м/у ануса и левият крак.Почнах да вдигам температура отидох на лекар той ми каза че най вероятно е гнойна пъпка или цирей.Изписа ми антибьотик.Започнах да го пия,непомогна,после отидох при гинеколок понеже имах съмнения че е забравен конец от раждането ми(тогава ме цепнаха към крака точно където бе възпалението преди операция) преди година и половина,той ми каза да почна да пия друг антибьотик и че може и от това да е.Донякъде този антибьотик ми помогна но не напълно.Реших да потърся и друго мнение при друх гинеколог той ми каза че съм имала проблем с тазовата стена.Назначи ми операция на 10.10.2011 г.Отивам аз вече с адски болки и подутина и той ми вика ти неси за мен а за спешното с перианален абцес.От спешното ме пращат във втора коремна хирургия, там ме оперират още същият ден по спешност.Диагнозата ми е фистула.Сложиха ми лигатури(което незнам какво значи кажете ми) и ми казаха че трябва сами да паднат до втората седмица.Непаднаха ходих при лекарят той ме бръкна и каза че са там разбута ги нещо и каза да отида в края на третата седмица.Сега ме гледа другия лекар който ме оперира(те бяха двама) и ми вика ами те са паднали.Аз му казах че каро се гледам на огледало виждам нещо бяло като тип кламер не толково твърдо , а той ми вика е това било гной,аз му казах че не е така а той вика че си измислям.Мъжа ми също го видя а също го виждам и го пипам.Бяло е леко се показва от дупката която е оставена отворена и като го пипам се движи свободно все едно краят който не се вижда е вързан някъде а другият който се вижда е свободен.Въпроса ми е какво да правя и това конец ли който сам ще се абсорбира или е лигатура която е зараснала и нейска да падне.Какво може да е това.Помогнете ми.Защото от година и половина обикалям по лекари и все нищо ми няма докато не ме оперираха.
цитирай
33. tzankostefanov - :)
02.11.2011 16:14
Не мога да се ангажирам с мнение по въпроса. Трябва да ви погледне лекар, който да си разбира от ситуацията. Самата лигатура представлява зашиване с конец. В коя болница и в кой град се развиват нещата?
цитирай
34. анонимен - :)
02.11.2011 18:44
Здравейте,във Варна,лекар ме гледа и ми каза че нямам нищо а аз го виждам и го напипвам.Не си измислям.Това е като фитил на къндило бяло е и е толкова твърдо ,а дренажа какво представлява
цитирай
35. анонимен - :)
02.11.2011 22:26
Имам още един въпрос еластична лигатура какво е? Днес ходих при друг хирург той ме гледа и вика че това което съм виждала е секрет,а аз правя разлика м/у секрет и това нещо упреличавам го най точно на фитил за кандило бяло толкова дебело и така твърдо(като колосано).Възможно ли е това да е конец който е сложен и после ще се разпадне или не?По принцип при такава операция какво се прави,какво се поставя,шие ли се нещо,оставя ли се нещо вътре?Кажете ми малко повече за една ткава интервенция.Благодаря ви предварително за бързите и точни отговори.От вас ще излезе страготен доктор
цитирай
36. tzankostefanov - :)
03.11.2011 18:43
Еластична лигатура - зашиване с еластични конци, които да "предпазят" пациента, или по-скоро да го пощадят в следоперативния период от неудобното "дърпане" на конците и опъване.

Това, което напипвате, е възможно да е конец. Някъде по спомен нагоре ми бяхте споменала, че сте шита с органични конци, което значи че поетапно те ще се разградят. Напълно е възможно освен бялото "кандило" да има и гноен процес. Антибиотици пиете ли? И какви, разбира се?
Самата инцизия, или отваряне на кухината на абсцеса, представлява леко разрязване. В последствие се прави лаваж - тоест промиване и освежаване на тъканите с кислородна вода, което намалява свободните радикали по тъканите и подпомага зарастването, а накрая се поставя дренаж в кухината с йодасепт, който има ефект върху тъканното абразио - тоест свиване на тъканите, антисептично средство (дезинфекционно) и същевременно предпазва от проникване на нови бактерии. Дренажите е редно да се сменят всеки ден и представляват марлена лентичка, или смачкана разгъната марля, надлъжно прегъната, или пък гумена стерилна тръбичка, която е намазана на върха с "мазен" йодасепт (паста на Актавис).

Благодаря за добрите думи. Потърсете мнение от лекарите в гнойно-септичната хирургия на Варна. Не знам в коя болница точно е. Ако ударите на камък, пишете ми и елате в гнойно-септичната хирургия на Пирогов, София.
цитирай
37. анонимен - :)
03.11.2011 21:39
Здравейте отново,антибиотици их само първите 5 дена след като излязох от болницата , а там ми слагаха венозно 3 дена по три пъти.Повече не съм пила нищо освен аолин за болките,и се мия 4 пъти с тетра.При ходене о голяма нужда после леко със спринцофка го промивам с тетра и така после се кисна.Вчера когато ходих при вторият хирург(който няма нищо общо с операцията - независим) той ми каза да се мия и с калиев перманганат и да се мажа с дефламол.Аз засега се мих с калиевият перманганат ,но несъм се мазала с дефламол.Чуствам се странно сухота и леко придърпване.Незнам защо.
За гнойният процес незнам но има по малко секрет който излиза като лека слуз.А хирурга ми каза че това можело да стане и от многото миене което правя.
В крайна сметка аз го виждам този конец да се надяваме че сам ще падне,но ако не стане това значи след време същият проблем.
Извинявам се предварително за тормоза, който Ви причиних.Благодаря Ви за съвета и съдействието.Ще ми е приятно ако ме намерите в скайпа и започнем да си пишем.Казвам се Милена,а скайпа ми е Kitana_1.
цитирай
38. анонимен - Иновативен метод за лечение хемороиди
15.12.2011 21:17
Здравейте,
Искам да попитам дали някой може да ми каже за тази новата технология за лечение на <a href="http://thd-bg.eu/">хемороиди</a> - THD. Обещават бързо възстановяване и минималлна инвазия, но има ли някой, който се е подложил на такова лечение?
цитирай
39. анонимен - zdr, sina mi ima kista na opaskata ...
27.01.2012 11:03
zdr,sina mi ima kista na opaskata predstoyi go operasiya,v germaniya sme.vodih go v bolnisata i mu predstoyi operasiya,no me pretesnyava sledvastiya vpros?sled operasiyata ,ako muskulite na zadnite casti sa slabi ,po tocno ne moga da se izrazya,znaci maje da se ispusne izhodvaneto,da ne se zadirja!vizmojno li e tova?tova me pritesnyava mnogo 6isto i sinami,na 16 god e,ako ima takovo ne6to ne moga da go podloja na operasiya.molya kajete mi ko da pravya,sina mi ima strahova depresiya i asma.strah me da go podloja na operasiya,dayte mi sivet.ani
цитирай
40. tzankostefanov - Привет
01.02.2012 15:11
Привет. Тук стои въпросът как точно ще се оперира и къде точно е кистата. Ако е близо до ануса и те засягат аналните мукули, може да има проблем, но ако е оталечена от ануса и не комуникира с анус по никакъв начин и конкретно със сфинктерите на ануса, няма да има проблем. Най-добре попитайте вашия хирург, който ще го оперира, защото въпросът ви не е на правилното си място. Аз лично не мога да видя кистата на сина ви, за да ви кажа, а и те нямат точно опр място, на което се появяват, а различни позиции по "гънката" отзад.
цитирай
41. анонимен - zdr az sim ani diagnozata na sina ...
16.02.2012 10:36
zdr az sim ani
diagnozata na sina mi e sinus pilonidalis (l05.9+g)ot tazi diagnoza ste mojete li da mi kajite dali zasyaga analniya muskul
цитирай
42. tzankostefanov - :)
16.02.2012 11:37
Не мога да ви дам такъв отговор. Подобен отговор ще получите само от лекуващия лекар или мнение на втори специалист по коремна хирургия. Ако съдя само по диагнозата, не, но все пак трябва да се погледне от специалиста и той да ви отговори.
цитирай
43. анонимен - Фронична киста в ингвинална област
25.03.2012 22:36
Здравейте, имам проблем от доста време - юли месец миналата година. Рязали са ме 2 пъти (цепвали само). Миналата седмица ми правиха и операцийка в КГСХ в Пирогов. Но след ден, след като ме изписаха и пак загнои ... Явно пак ще влизам там, но въпросът ми е друг - много ще ми е интересно за хранителният режим, който се прилага по време на лечението. Защото знам, че много храни не трябва да се ядат (сладко) докато има възпалителен процес. Дано да има ефект като се сложа и на режим, че вече не се издържа така ...
Благодаря Ви предварително !
Анита
цитирай
44. tzankostefanov - Анита
25.03.2012 23:27
привет, Анита. Кой ви оперира в КГСХ и с каква диагноза, цитирайте от епикризата.
За режима - избягват се мазните храни, които затормозяват храносмилането, засилва се приема на зеленчуци и плодове, витамини, чисто месо (риба пиле), не се ядат пържени храни, сладкото също. То не е само до възпалението, а до целия оздравителенпроцес. Нивото на кръвната захар трябва да е нормално. Какъв антибиотик пиете в момента? Щом гнои, значи има бактерии и трябва да се ликвидират.
цитирай
45. анонимен - Боби
19.05.2012 20:48
За първи път се включвам и за първи път задавам въпрос.Имам киста на левия бъбрек , но е от много години.Тези дни след преглед на ехограф се установи доста голям размер - вече е 11см.Хирургът и докторът , който ме гледа на ехографа ме посъветваха , да не чакам повече , защото след време може да загнои, да потърся начин да се оперирам.Как да стане?Какви са методите?Сложна ли е операцията? Към коя болница да се обърна?Къде има добри специалисти?Ако можете ми отговорете.Предварително благодаря.Боби
цитирай
46. tzankostefanov - :)
19.05.2012 22:43
Съветвам ви да се обърнете към хирургиът, който ви е консултирал и ви е казал, че е редно да я оперирате. Аз мисля по същия начин. Може да се възпали, да загнои и да стане олелия.Наистина мислете за операция.
А за болницата - навсякъде където има обща хирургия и урология.
Успех!
цитирай
47. анонимен - киста на опашката - рецидив
25.08.2012 22:20
Здравейте, мъжът ми има киста на опашката и е опериран вече отдавна. Но от доста време насам през 1-2 месеца постоянно му се възпалява. Ще се наложи отново операция то е ясно. Но кажете нещо за мазане или друго , от което до избие гнойто по-бързо, защото едвам сяда и става. Благодаря предварително. Насочили сме към Пирогов. От София сме. Към кого да се обърнем там?
цитирай
48. анонимен - Здравейте!От известно време дъ...
06.09.2012 10:16
Здравейте!От известно време дъщеря ми,която е на 6год., има стомашно-чревни проблеми.През м.април забелязах кръв в изпражненията й и последва леко разстройство.Заведох я веднага на лекар и ни пратиха в инфекциозно отделение,за да я изследват за салмонела и дезинтерия.Резултатите бяха отрицателни.Изписаха й пробиотик и всичко се оправи.През Юли отново се появи кръв еднократно,отново леко разстройство, след което започна едно постоянно появяване на слуз,което продължава и до сега и несмлени остатъци,особено ако е яла домати или диня.Водих я на двама гастроентеролози.Единият смята,че или е алергия или полипи,а другият,че е раздразнено черво.Стомахът й често се подува и има газове.В момента й давам еспумизан,мезим форте и пробиотици, спазва диета.Но преди два дни отново забелязах няколко капки тъмночервена кръв и слуз.Вече не знам при какви специалисти да я водя и какво лечение да провеждаме.Личния лекар ми спомена нещо за колоноскопия,което доста ме притесни.Прави ли се на такава възраст и дали крие някакви рискове и дали наистина се налага?Ако можете ми отговорете.Благодаря ви прадварително.Ира
цитирай
49. анонимен - stefcho
03.11.2012 13:47
mnogo se izvinqvam za purvi put pitam i se nadqvam na otgovor . bqh operiran predi edna godina imah rana vutre vav anusa vsichko beshe nared do skoro ,sega chustvam vutre neshtoo kato led che stava tochno na sashtoto mqsto se edno zamruzva edna t1pa strana bolka imam i ponqkoga mi pari neznam .polzvam sveshtischki no nqma polza
цитирай
50. анонимен - Ваня
05.11.2012 17:45
Здравейте. През пролетта на тази година на моят племенник му направиха операция за премахване на киста. Операцията се състоя в Пазарджик,в клиника Здраве,но от около седмица пак започна да тече гной. Моля препоръчайте ни някой хирург в Пазарджик.
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Архив